… če ga sprejmeš z odprtimi rokami in mu pustiš, da postane poseben. Namreč, če že zjutraj, ko se prebudiš, začneš nergati in si misliš “o kako beden dan bo danes”, ker je slabo vreme ali ker pišeš ravno najtežji predmet, ker bo veliko dela v službi, ker imaš kakšno drugo zahtevno opravilo ali ker pač tako čutiš, ja velika verjetnost, da boš s tem res pokvaril cel dan.

To je tako, kot da bi videl človeka, ki bi ti bil že na prvi pogled antipatičen in ga sploh nebi hotel spoznati ampak bi takoj rekel, da se ti ne zdi vredu. On bi bil potem v tvojih očeh res tak pa čeprav je mogoče zelo vredu oseba. Ampak s tem, ko ga označiš za “čudaka”, zapraviš to, da bi ga boljše spoznal in da bi morda ugotovil, da je pravzaprav zelo vredu ali da bi spoznal, da ima vsaj kakšno dobro lastnost.

Isto je z dnem. Če ga zjutraj označiš za bednega in že zjutraj razmišljaš, kaj vse bi šlo lahko narobe, je velika verjetnost, da boš na koncu res rekel: “Uf, ker bedn dan je bil danes, še dobro, da ga je že konec.” Ker če je tako, boš cel dan samo čakal, da ga bo konec in se ne boš niti potrudil, da bi poskusil uživati v vseh stvareh ter boš s svojo naveličanostjo okužil še vse okol sebe in capljal okrog kot kup nesreče, čeprav niti sam ne boš vedel zakaj si tak. Saj kdaj se zgodi kaj slabega samo to je treba preboleti, dati iz sebe in živeti naprej. Ni pa razloga, da bi si zaradi tega že vnaprej pokvaril vsak dan.

Zato pa pravim – zbudite se nasmejani, polni optimizma in dobre volje. Veste koliko lepih stvari se vam lahko zgodi v tem dnevu, koliko prijetnih ljudi lahko srečate, koliko koristnega za sebe lahko naredite?! Torej kdo vam brani, da bi se to nebi res zgodilo? Nihče! Živite tako, da boste na koncu vsakega dneva lahko rekli “bilo je lepo”, ker boste vedl, da ste iz njega izvlekl vse, kar se je dalo. Pa čeprav mogoče ni bilo vse čisto popolno. Tudi, če ne gre vedno vse po načrtih je treba znati videti malenkosti, ki ti lahko polepšajo dan in jim to tudi pustiti. Vsak dan je lahko čudovit in naj bo tak!

No, so pa tudi dnevi, ki so še bolj čudoviti kot ostali, ko se dogajajo pravljice, uresničujejo sanje in dogajajo “velike reči”. Ampak to je že druga zgodba :)

  • Share/Bookmark

...komentar [1]

 

1 komentar

  1. Plujem Plujem pravi:

    Ja, se strinjam. Pozitivna naravnanost. To je rešitev marsičesa. Sploh nestrpnosti in nezadostnega potrpljenja. Tudi v prometu (mal prej sem namreč prebrala za en obvoz, ki mi kvari pot v službo, kadar sem v prestolnici). Zato je treba najti lepe strani tut takih reči. V tem primeru bi to lahko bilo to, da me bo pot vodila mimo zelenih travnikov in skozi gozd. Kar pomeni, da me bo jutro, popoldan ali večer pozdravil z naravo. :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !